CODE SEO

Web Sitesi Yapmak İçin En Popüler Kodlama Dilleri Ve Öğrenme Yöntemleri

Web Sitesi Yapmak İçin En Popüler Kodlama Dilleri Ve Öğrenme Yöntemleri

İ İşletmelerin dijital ortamdaki aynası olan web sitelerine girildiğinde ilk olarak menüleri, yazı büyüklüğü, arka plan renkleri ve genel tasarımı dikkat çeker. Etkili bir web sitesinde gereksiz görüntü ve bilgiler yer almamakta, verilmek istenen mesaj net olarak verilmektedir. Sayfa sayısı az olduğundan dolayı seçenekler de azdır. Kullanıcı birkaç adımda aradığı sayfaya ulaşır. Renk düzeni ve seçimi ile kullanıcıların ilgisi canlı tutulur. Böylesine kullanıcı dostu bir web sitesi yapmak için programlama dillerinden bazılarını bilmek gerekir. Web sitesi yapmak için kullanılan en popüler programlama dilleri ile yazımıza devam edelim.

Web Tasarımında Kullanılan En Popüler Programlama Dilleri

Web sitesinin fonksiyonlarını oluşturmak için kullanılan bir kodlama dilini profesyonel anlamda bilen biri, markanın ihtiyacına yönelik yazılımı ve tasarımı yapabilir. Web yazılımında ve web programlamada en önemli konulardan biri programlama dilidir. Kodlama nedir? Denildiğinde kısaca “programlama” diyebiliriz. Web yazılım projelerinde C#, VB.NET, XML, JAVA, ASP.NET ve PHP gibi web kodlama dilleri kullanılmaktadır. En popüler programlama dillerine şimdi daha yakından bakalım.

C#

Birçok yazılım dilini bir arada tutan ve bağımsız bir noktada bunlara erişimi sağlayan yazılım dilidir. Web tasarımında en çok kullanılan yazılım dili olup bir Xml dosyanın yapısını uygulamaya tanıtmak için kullanılır.

PHP

Web uygulamalarını yükseltmek için kullanılan bir programlama dilidir. Arka planda işleyen fonksiyonları kontrol etmek ve sorunları gidermek için kullanılır.

ASP

Web sitesi ziyaret edildiğinde sunucu ASP kodlarını açar fakat ASP kodları görünmez. Aktif sunu sayfaları demek olan ASP, php ve html gibi web site tasarımında kullanılan yazılım dillerinin işe yaramadığı durumlarda devreye girer. Forum uygulamaları ve ziyaretçi defteri uygulamalarının yazılabilmesi için diğer programlama dillerinden sonra kullanılır.

JAVA

Bir uygulama dili olan JAVA, JSP üzerinden çalışır. Birçok web site tasarımının altında JAVA uygulama dili yatar. Öğrenilmesi, diğer kodlama dillerine göre daha zor olmasına rağmen çok daha fazla kazanç sağlar.

İhtiyaca uygun bir web programlama dilinin seçiminde hedef pazar seçeneği, müşteri portföyü ve ihtiyaç analizi bu alanın kriterlerdir. Dijital yazılım çözümleri ile profesyonel bir ajanstan destek almak kaliteli ve etkili bir web tasarımı için önemli bir etmendir.

Kodlama Nasıl Yapılır?

Yönetilebilir web siteleri ve internet üzerinden erişilebilir web sitelerinde kullanılan web tasarım kodlama dillerinden birkaçını bilmek gerekli ve önemlidir. Mesela HTML bir işaretleme dili olup tasarımı oturtmak için kullanılır. Kodlama nasıl yapılır? Popüler kodlama dillerini öğrenme yöntemleri nelerdir inceleyerek devam edelim. Web sitesi yapmak için kodlama dillerini öğrenmek istiyorsanız, Pascal, Basic, C, C#, C++, Ada, Fortran, Delphi, Java, JavaScript, Python, Cobol, Swift, Perl ve PHP başta olmak üzere 150’den fazla dil ile ilgili bilgi edinmelisiniz. Daha sonra bunlardan bir veya birkaçını öğrenmek için harekete geçebilirsiniz.

En yüksek seviyeli diller: VisualBasic, VB.NET, Acces ve Foxpro gibi dillerdir.

Yüksek seviyeli diller: Pascal, Basic ve Fortran

Orta seviyeli diller: C, C++, C#, Java ve ADA

Düşük seviyeli diller ise Assembly gibi dillerdir.

Makine dillerinde bilgisayarın çalışma dilli 1 ve 0’lardan oluşur.

C, C++ veya Java başlangıç kodlama için uygundur. Kolay ve kısa komutları öğrenerek başlamak gerekir. İlk aşama geçildikten sonra bir sonraki aşama için ücretsiz eğitim videoları izlenebilir. İnternet ortamında ücretsiz ders videoları içeren birçok adres bulunmaktadır.

Kodlama Dillerini Öğrenme Yöntemleri

Web site tasarlamayı mümkün kılan kodlama dillerini öğrenmek için öncelikle kararlı ve meraklı olmak gerekmektedir. Kodlamadan zevk alan ve bunu hobi olarak gören biri için zamanla aldığı eğitimler sonucu bu işte uzmanlaşabilir ve hatta bu işten iyi paralar kazanabilir. Kendi web sitesini oluşturmanın yanında web tasarımını geliştirerek kodlama alanında kariyer yapabilir. Başlangıç için ücretsiz eğitim videoları izlenebilir. İleri düzey bir kodlama için profesyonel bir destek alınması gerekir.

Alacağınız kodlama dersleri ile kendi kodlarınızı yazabilir, web site tasarımlarında zamanla uzmanlaşarak eşsiz web tasarımlarına imza atabilirsiniz.

Alanında uzman ekibi ile dijitalleşmede markalara yardımcı olan firmamız, yazılım ve tasarım olarak profesyonel web siteleri için güvenle başvuracağınız bir adrestir.